Felületnemesítés

Fóliázás

A fóliázási technológiát általában könyvborítók, matricák, íves termékeknél alkalmazzák, ott ahol a fólia valamiféle védő és tartó szerepet tölt be.

A két Billhöfer gép az úgynevezett diszperziós melegragasztással működik.
A speciális, részünkre kifejlesztett, nedveségzáró ragasztó rétegét, szabályozott vastagságban visszük fel a fóliára, majd a nedvességtartalom 80%-át meleg dobon elpárologtatva préseljük a nyomatokra.

A szárító hengert fel lehet fűteni úgy, hogy az u.n. thermo fóliákat is fel tudjuk dolgozni, a gépsorok portalanító művel és kalanderező hengerrel.

A felhasználásra kerülő BOPP fóliák minősége, fényes; matt; karcálló matt, struktúrált, bársonyhatású soft-touch lehet.

UV Szita lakkozás

A telilakk mellett a formalakkozás képek, hátterek kiemelését, látványos megjelenítését szolgálja. A felhasznált anyag elsősorban fényes, UV sugárzásra térhálósodó lak. A felhasznált lakk vastagsága széles határok között változhat.

 Meleg présfóliázás

Könyvborítók, képeslapok, címkék, meghívók, dossziék, névjegykártyák, és sok-sok egyéb termék felületének dekorációs nemesítése.

Az présfóliázás során melegen, a kívánt felületen és rajzolatban fémfóliát préselünk a grafika hordozójára, ami szinte bármilyen nyomtatott vagy nyomtatás nélküli, fóliázott vagy, akár UV lakkozott, papír lehet.

A fólia, az arany és ezüst különböző árnyalatai mellett többféle más színben is megrendelhető.

A présfóliázást Kluge és Heidelberg típusú aranyozó gépekkel végezzük, maximum 350×500 mm méretig.

Kívánságra, a szerszámot (klisét) is elkészíttetjük, vagy ha a rajzolat minősége, esetleg a várható példányszám megköveteli, akkor akár rézvéset formájában is.

Kasírozás

Egy adott hordozóra, amely lehet szürkelemez vagy hullámlemez, habkarton ragasztjuk (kasírozzuk) egy vagy két oldalon a nyomtatott íveket.
A kasírozott terméket feldolgozni például stancolással lehet kínálók, attrapok, display-k, táblák gyártásához.

A kasírozó gép típusa Lamina FA .

back to top