предложение

*
*
*
*
*

Segédlet

Mivel számos szakmai kérdés felmerülhet egy anyag összeállítása, leadása során, szeretnénk az alábbi összeállítással segítséget nyújtani a részletes árajánlat kéréshez. Amennyiben mégis kérdése merülne fel még, úgy munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére.

Termék neve
A nyomdai anyag elnevezése pl.: katalógus, szórólap, plakát, meghívó,stb.

Méret
A kiadvány kész(hajtott) mérete pld.: A/4, B/4, vagyegyedi méret esetén a pontos mérete mm-ben.

Színek száma
Itt több lehetőség is felmerülhet. Alap esetben a termékek kétoldalon nyomódnak, így a színek megadása következőképp történik pl.: 4+4 - azaz4 színnel az első oldala a lapnak, és 4 színnel a hátoldala.

Ha nem történik nyomás egy oldalánál, akkor: 4+0.

Ha fekete-fehér anyagról van szó (pl: könyveknél) akkormegadhatjuk 1+1 vagy üres oldal esetében: 1+0-ás változatban, ez spirálosmunkáknál jellemző.

Direkt színekesetében meg kell adni az adott direktszín (Pantone szín, lakk, UV, stb) nevét,és ez esetben a színek száma +1-el (vagy amennyiben több, akkor többel) nő,azaz pl: 5+4, vagy 5+5.

Terjedelem
A kiadvány belív oldalaink és borítójának száma, pl: 32+4 oldal
Amennyiben nincsborító, pl. szórólap, plakát esetében, úgy a terjedelem=2 oldal

Anyag
A nyomathordozó papírok neveinek megadása ami borító és belívanyagok esetében (és speciális termékek esetében több féle is lehet). Pld.: Matt műnyomó 250g, Ofszet 90 g vagy egyéb papírtípus név, stb.

Kötészet
A kinyomtatás után ahhoz hogy elkészüljön a kiadvány, szükségesek egyébmunkafolyamatok is pl.: méretre vágva, hajtva, bígelve, ragasztva, borítékolva,spirálozva, kemény vagy puhatábla stb.

Példányszám
A megrendelt mennyiség.

Anyagleadás
A formátum megadása pl.: nyomdai PDF, nyitott állomány


 

back to top